DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 409 din 25.05.2017, Curtea de Apel Iași a hotărât condamnarea inculpaților ACOJOCĂRIŢEI ADRIANA-ANCA și DUMITRU GICĂ, consilieri în cadrul A.F.I.R. - Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Iași, la data faptei, la câte o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a desfăşura activitatea de consilier în cadrul în cadrul A.F.I.R. - Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Iași, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Disjunge cauza privind pe inculpaţii MERCAȘ GHEORGHIȚA, MERCAȘ VASILE, CIAUŞU NICU-IRINEL, PADURARU LAURENȚIU BOGDAN, HRIȚAC CARMEN LAURA și VARNA VICTOR şi dispune formarea unui nou dosar.
În cazul inculpaților Acojocăriţei Adriana-Anca și Dumitru Gică, instanța a ținut cont, la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Acojocăriţei Adriana-Anca și Dumitru Gică vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Local Iaşi la Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat sau la Direcţia de Asistenţă Comunitară Iași.
Dispune confiscarea sumei de 400 lei de la fiecare dintre inculpații Acojocăriţei Adriana-Anca și Dumitru Gică, sume ce au fost consemnate de aceștia la bancă.
Obligă inculpaţii Acojocăriţei Adriana-Anca și Dumitru Gică să plătească statului suma de 7.600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, câte 3.800 lei de fiecare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iași la data de 20 aprilie 2016, vezi comunicat 548/VIII/3 din 20 aprilie 2016.



BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 20 aprilie 2016