DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 862/A din 31.05.2017, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

1.Condamnă pe inculpatul SURDU GEORGIAN GABRIEL, director al Regiei Autonome - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare şi interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influență.

2.Condamnă pe inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL, președinte al Consiliului Județean Buzău, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare şi interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență.

În cazul inculpatului Bîgiu Marian Cristinel, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei de prevederile articolului privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune confiscarea de la inculpatul Bîgiu Marian Cristinel a sumei de 75.000 euro.
Obligă inculpații la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat după cum urmează: pe inculpatul Bîgiu Marian Cristinel la suma de 6.000 lei și pe inculpatul Surdu Georgian Gabriel la suma de 8.000 lei.
Obligă pe apelantul inculpat Surdu Georgian Gabriel la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie la data de 21 octombrie 2015, vezi comunicat 1642/VIII/3 din 22 octombrie 2015.



BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 22 octombrie 2015