Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 536/03.04.2017, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul NEMEȘ OVIDIU – GHEORGHE, la data faptei primar al municipiului Sighetu Marmației, la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obținerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.
Condamnă pe inculpatul BĂRBUȘ IOAN, la data faptei director în cadrul Primăriei municipiului Sighetu Marmației, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.
Pe durata termenului de supraveghere inculpatul Bărbuș Ioan va presta muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile la Primăria Sighetu Marmației sau Primăria Vadu Izei.
Obligă inculpații apelanți să plătească câte 300 lei, cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 09 iulie 2014, vezi comunicat 1196/VIII/3 din 14 august 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 august 2014