DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 105 din 31.03.2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpatului MELINTE DAN, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Disjunge cauza cu privire la inculpații Drugă Dan Florin, Bucuci Mark, Bocancea Sorin și Bocancea Antonie Cristian.
În cazul inculpatului Melinte Dan, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Melinte Dan, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Direcției de Asistență Comunitară (Consiliul Local Iași) sau în cadrul S.C. Servicii Publice S.A. (Consiliul Local Iași), afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

Obligă inculpatul Melinte Dan la plata sumei de 2.400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 06 iulie 2016, vezi comunicat 972/VIII/3 din 07 iulie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 iulie 2016