DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 443/A/22.03.2017, Curtea de Apel București – Secția a II-a penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul M. G. A. la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei principale pe un termen de încercare de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Condamnă pe inculpatul L. F. la o pedeapsă de 3 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei principale pe un termen de încercare de 2 ani și 3 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Condamnă pe inculpata SC Karpaten Outgoing SRL la pedeapsa amenzii de 20.000 lei și interzicerea dreptului de a participa la procedurile de achiziții publice pe o perioadă de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Impune inculpatei SC Karpaten Outgoing SRL să publice, în extras, pe cheltuiala sa, hotărârea de condamnare, în presa scrisă, în două ziare naționale, a câte două apariții.
Obligă în solidar pe inculpați să achite părții civile Ministerul Muncii Familiei Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice suma de 1.703.072,46 lei, cu titlu de daune materiale și dobândă legală la această sumă calculată până la data plății efective.
Obligă apelanții inculpați la plata sumei de câte 400 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 05 august 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.