DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 372 din 09.03.2017, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul ANGHEL FLORIN, la o pedeapsă de 9 ani, 3 luni și 20 zile închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a alege, pentru săvârșirea a 3 infracțiuni concurente de șantaj, dintre care una în stare de recidivă.

Condamnă pe inculpatul CONSTANTIN MARIUS, la o pedeapsă de 3 ani și 310 zile închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj cu circumstanțe agravante, în stare de recidivă.

Condamnă pe inculpata ANGHEL FĂNICA, la o pedeapsă de 2 ani și o lună închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Condamnă pe inculpata CONSTANTIN (fostă ANGHEL) IZAURA, la o pedeapsă de 2 ani, 5 luni și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Condamnă pe inculpatul ANGHEL GRINICĂ ION, la măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o durată de 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj cu circumstanțe agravante.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Anghel Fănica, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Liceului Tehnologic sau Primăriei din Drăgănești.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Constantin (fostă Anghel) Izaura, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei Drăgănești sau Liceului teoretic Tudor Vladimirescu din Drăgănești.
Obligă inculpații la despăgubiri civile, către partea civilă, după cum urmează: Anghel Florin va fi obligat la plata sumei de 1.500 de euro echivalent lei la data efectuării plății, Anghel Izaura la plata sumei de 500 de euro echivalent lei la data efectuării plății, Constantin Marius la plata sumei de 300 de euro echivalent în lei la data efectuării plății și Anghel Grinică –Ion la plata sumei de 200 de euro echivalent lei la data efectuării plății, acesta din urmă în solidar cu părțile responsabile civilmente Anghel Fănica și Anghel Sandu (părinți).

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 23 iunie 2014, vezi comunicat 890/VIII/3 din 23 iunie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 23 iunie 2014