increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 384/A din 13.03.2017, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul PĂLTINEANU BOGDAN, manager la Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan”, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul STRAJA NICOLAE DAN, manager la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu”, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Păltineanu Bogdan, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Societății Medicale Sf. Cuvioasa Paraschiva - Voluntari sau în cadrul Direcției de Asistență Educațională - Voluntari.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Straja Nicolae Dan, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Centrului de Asistență Integrată în Adicții București sau în cadrul Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare București.
Dispune restituirea sumelor de 73.450 euro și 18.600 lei (primite de inculpatul Paltineanu Bogdan) și a sumei de 95.750 euro (primită de inculpatul Straja Nicolae Dan) către F.F.I.
Obligă pe inculpații Păltineanu Bogdan și Straja Nicolae Dan la plata sumei de 32.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 02 august 2016, vezi comunicat 1098/VIII/3 din 03 august 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 august 2016