DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
27 decembrie 2007
Nr. 315/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului CIOBANU ION, ofiţer de Poliţie, cu gradul profesional de comisar, din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada Poliţiei Rutiere, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Din probele administrate în faza de urmărire penală a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie-decembrie 2007, inculpatul Ciobanu Ion, pe fondul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu, a pretins şi primit, în mod repetat, suma totală de 850 RON de la ofiţeri de poliţie din cadrul M.I.R.A. – Direcţia Generală Anticorupţie, autorizaţi de către procuror ca investigatori cu identitate reală. În schimb, inculpatul nu le-a aplicat acestora unele sancţiuni contravenţionale prevăzute de legea referitoare la circulaţia pe drumurile publice.
La data de 3 decembrie 2007, inculpatul Ciobanu Ion a fost prins în flagrant având asupra sa suma de 500 RON primită în scopul arătat mai sus de la doi dintre investigatorii autorizaţi.
La data de 5 decembrie 2007, la propunerea procurorilor anticorupţie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 29 de zile.
În cauză s-a luat măsura instituirii sechestrului asigurător asupra sumei de 350 RON.
Cercetările procurorilor din cadrul structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de la Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul M.I.R.A.
Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bucureşti.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 04 iunie 2010