DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 7 februarie 2017
Nr. 136/VIII/3

COMUNICAT


În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1528/VIII/3 din 19 decembrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată,

sub control judiciar, a inculpatului DOBRE TUDOREL, avocat suspendat în cadrul Baroului București, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În cursul anului 2013, inculpatul Dobre Tudorel a pretins și a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 euro.
În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influență asupra lucrătorilor de poliție care instrumentau o cauză penală în care erau cercetați martorul și o altă persoană și a promis că îi va determina pe polițiști să procedeze într-o manieră care să conducă la soluții favorabile față de cele două persoane.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța, cu propunere de a se menține măsura preventivă și măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.



Actualizare (10.07.2019):
Prin decizia penală nr. 206 din 11.06.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus achitarea inculpatului DOBRE TUDOREL, avocat suspendat în cadrul Baroului București, pentru infracțiunea reținută în sarcina lui, întrucât nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE