DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 1299/15.12.2016, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata MIHAI MARIA la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul MIHAI IONICĂ la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la evaziune fiscală și uz de fals, ambele în formă continuată.
Condamnă pe inculpata MIHAI DANIEL la o pedeapsă de 7 ani și 6 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată.
Față de inculpații Sima Simona și Vasile Liviu Alin instanța de judecată a dispus încetarea procesului penal.
Obligă inculpații Mihai Maria, Mihai Ionică și Mihai Daniel, în solidar, la plata sumei 1.990.307 lei cu titlu de despăgubiri civile cât și la plata sumelor reprezentând obligațiile fiscale accesorii datorate, în condițiile Codului de procedură fiscală, ce urmează a fi calculate de către organele fiscale de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri până la achitarea integrală a prejudiciului cauzat.
Obligă inculpații Sima Simona și Vasile Liviu Alin să plătească cu titlu de cheltuieli judiciare către stat câte 2.500 lei fiecare.
Obligă inculpații Mihai Maria, Mihai Ionică și Mihai Daniel să plătească cu titlu de cheltuieli judiciare către stat câte 6.500 lei fiecare.
Obligă pe apelanții inculpați Mihai Maria și Mihai Ionică la câte 600 lei cheltuieli judiciare către stat, restul cheltuielilor judiciare avansate de către stat în apel rămânând în sarcina statului.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 12 noiembrie 2015, vezi comunicat 1924/VIII/3 din 8 decembrie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 decembrie 2015