DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 2560 din 04.11.2016, definitivă prin neapelare la data de 22.11.2016, Tribunalul București admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției cu inculpatul NICULAE PETRICĂ și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Grădiniței nr. 1, com. Dobroești, jud. Ilfov sau a Școlii cu clasele I-VIII Dobroești, jud. Ilfov.
Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 1.200 lei consemnată la bancă pe numele inculpatului la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție.
Obligă pe inculpatul Niculae Petrică la plata sumei de 3.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției la data de 23 septembrie 2016, vezi comunicat 1264/VIII/3 din 10 octombrie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 octombrie 2016