DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1776 din 29.11.2016, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpata STĂNESCU MARIȚA, administrator al unei societăți comerciale, la data faptei, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a fi asociat sau administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată (580 acte materiale).

Condamnă pe inculpata VOINA ANA SIMONA, administrator a două societăți comerciale, la data faptei, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a fi asociat sau administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată (979 acte materiale).

În cazul inculpatei Voina Ana Simona, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Obligă inculpata Voina Ana Simona la plata către A.N.A.F. București prin D.G.R.F.P. Craiova și A.J.F.P. Gorj, cu titlu de despăgubiri civile, a sumei de 6.460.941 lei, reprezentând TVA în valoare de 1.694.829 lei și impozit pe profit în sumă de 4.716.112 lei, din care, pentru prejudiciul efectiv în sumă de 3.569.922 lei și accesoriile aferente acestei sume, în solidar cu inculpata Stănescu Marița, la care se adaugă majorări de întârziere și dobânzi de întârziere, ca accesorii aferente ce vor fi calculate de la data producerii pagubei până la data plății efective a prejudiciului.
Dispune anularea celor 979 facturi fiscale constatate false și chitanțele aferente aflate la dosarul de urmărire penală al cauzei.

DEFINITIVĂ

Inculpatele au fost trimise în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova la data de 29 iunie 2015, vezi comunicat 1216/VIII/3 din 06 iulie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 iulie 2015