DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
6 decembrie 2007
Nr. 285/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de CIOBANU ION, ofiţer de poliţie cu gradul profesional de comisar, în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada Poliţiei Rutiere pentru săvârşirea de luare de mită, în formă continuată.
Din probele administrate până în prezent de procurori a rezultat că, în perioada 14 noiembrie – 3 decembrie 2007 inculpatul Ciobanu Ion pe fondul îndeplinirii îndatoririlor sale de serviciu a pretins şi primit în mod repetat suma totală de 850 lei (RON) de la mai multe persoane pentru a nu aplica sancţiunile prevăzute de lege referitoare la circulaţia pe drumurile publice. Persoanele respective sunt ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MIRA, autorizaţi în prezenta cauză de procurorii DNA ca investigatori cu identitate reală.
În data de 3 decembrie 2007, inculpatul Ciobanu Ion a fost prins în flagrant delict având asupra sa suma de 500 lei (RON) primită în scopul arătat mai sus de la doi dintre investigatorii autorizaţi.
În data de 5 decembrie 2007, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului Ciobanu Ion pe o perioadă de 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
În data de 4 decembrie 2007 inculpatul Ciobanu Ion fusese reţinut de procurori pentru 24 de ore.
Cercetările procurorilor din cadrul structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de la Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul M.I.R.A.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 04 iunie 2010