DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 573 din 20.10.2016, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpata PĂTRAȘCU MARIA, director economic al Administrației Bazinale de Apă Mureș, la data faptei, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de primire de foloase necuvenite, în formă continuată.

2. Condamnă pe inculpatul HUJA LAURENȚIU MANUEL, director al S.C. LAURENȚIU H S.R.L. Negrești-Oaș, la data faptei, la o pedeapsă de 3 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 3 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

În cazul inculpatului Huja Laurențiu Manuel, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune confiscarea specială a sumei de 11.160 lei de la inculpata Pătrașcu Maria.
Obligă pe inculpata Pătrașcu Maria la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli parțiale la stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu-Mureș la data de 12 noiembrie 2014, vezi comunicat 1598/VIII/3 din 12 noiembrie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 12 noiembrie 2014