DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1500 din 11.10.2016, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul MARINESCU DRAGOȘ MIHAIL, administrator al S.C. Broti Mec S.R.L., la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de administrator sau o altă funcție de conducere a unei societăți comerciale, pentru săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală, ambele în formă continuată.

2. Condamnă pe inculpatul VASILESCU MIHAI, administrator al S.C. Broti Mec S.R.L., la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de administrator sau o altă funcție de conducere a unei societăți comerciale, pentru săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală, ambele în formă continuată.

3. Condamnă pe inculpata SC BROTI MEC SRL, la pedeapsa principală de 50.000 lei amendă penală și pedeapsa complementară a dizolvării ei (o copie a dispozitivului hotărârii definitive de condamnare urmând a fi comunicată, de îndată, instanței civile competente, care va proceda la desemnarea lichidatorului), precum și afișarea hotărârii de condamnare pe o perioadă de 2 luni, care se va realiza în extras la ușa Tribunalului București pe cheltuiala persoanei juridice condamnate, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

În cazul inculpatului Marinescu Dragoș Mihail, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Obligă, pe inculpatul Marinescu Dragoș Mihail, în solidar cu inculpații Vasilescu Mihai și S.C. BROTI MEC S.R.L. să plătească părții civile, Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice - Agenția Națională de Administrare Fiscală, suma de 22.304.583 lei despăgubiri civile, actualizată cu majorări, dobânzi și penalități până la data plății efective.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție la data de 17 noiembrie 2014, vezi comunicat 1760/VIII/3 din 09 decembrie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 decembrie 2014