DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1528/A din 18.10.2016, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul ABABEI ROBERTO – ȘTEFAN, director general adjunct al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (D.G.P.M.B.), la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

2. Condamnă pe inculpații ZAMĂ EDUARD ALEXANDRU și PENCEA DAN – MIHAI, administratori ai unei societăți comerciale, la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

În cazul celor trei inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Zamă Eduard Alexandru și Pencea Dan – Mihai vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 100 de zile, dacă sănătatea le permite, în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor sau în cadrul Primăriei Municipiului București – Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane.
Dispune confiscarea de la inculpatul Ababei Roberto – Ștefan a sumei de 14.855 lei depusă la data de 03.11.2015 de către inculpat.
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Ababei Roberto – Ștefan a următoarelor sume de bani: 24.800 lei, 3.795 euro și 320 lire sterline.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 04 noiembrie 2015, vezi comunicat 1706/VIII/3 din 05 noiembrie 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 noiembrie 2015