DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1475/A din 11.10.2016, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul OLARU VASILE, manager al Spitalului Județean de Urgență Slobozia, la data faptei, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu.

2. Condamnă pe inculpatul BERBECE ADRIAN, director financiar – contabil al Spitalului Județean de Urgență Slobozia, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

3. Condamnă pe inculpata BELU (fostă CĂLIN) GIORGIANA, reprezentant legal al PFA Călin Giorgiana, la data faptei, la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

4. Condamnă pe inculpatul BELU DANIEL GEORGE, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (2 infracțiuni).

În cazul inculpaților Berbece Adrian, Belu (fostă Călin) Giorgiana și Belu Daniel George, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Berbece Adrian și Belu (fostă Călin) Giorgiana vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 60 de zile, în cadrul D.A.D.P. Slobozia sau a unei unități de învățământ de pe raza municipiului Slobozia.
Dispune anularea înscrisurilor întocmite în fals.
Constată faptul că prejudiciul cauzat Spitalului Județean de Urgență Slobozia în sumă de 38.700 lei a fost acoperit integral prin restituire.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 09 noiembrie 2015, vezi comunicat 1924/VIII/3 din 08 decembrie 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 decembrie 2015