DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1560 din 20.10.2016, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatelor PAVEL DANIELA VICTORIȚA și LAȚIU VASILA, la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.

În cazul celor două inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Pavel Daniela Victorița va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 90 de zile, în cadrul Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare sau Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului sector 4.
Dispune confiscarea sumelor de bani obținute de inculpate din infracțiunile săvârșite respectiv, 46.695 lei de la inculpata Pavel Daniela Victorița și 45.700 lei de la inculpata Lațiu Vasila.
Obligă pe inculpata Lațiu Vasila la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 11 aprilie 2016, vezi comunicat 514/VIII/3 din 16 aprilie 2016.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 12 aprilie 2016