increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 122 din 06.09.2016, definitivă prin neapelare la 28.09.2016, Tribunalul Botoșani a hotărât condamnarea inculpatului CIUBOTARIU LIVIU DOREL, administrator al unei întreprinderi individuale, la data faptei, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile, constând în activităţi edilitar gospodăreşti, activităţi de arhivare şi activităţi de întreţinere în cadrul Muzeului de Etnografie Botoşani.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava la data de 13 aprilie 2016, vezi comunicat 628/VIII/3 din 10 mai 2016.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 mai 2016