increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 03 octombrie 2016
Nr. 1238/VIII/3

La data de 3 octombrie 2016, o delegație formată din 65 de judecători și procurori stagiari, condusă de Președintele Curții Supreme a Landului Viena, dr. Gerhard Jelinek, s-au aflat în vizită de lucru la sediul Direcției Naționale Anticorupție din București. Aceasta se înscrie într-un program de formare continuă al tinerilor magistrați și schimb de experiență cu reprezentanți ai instituțiilor din sistemul judiciar din România.

La vizita de la sediul DNA, magistrații din Austria au purtat discuții cu procurorul șef doamna Laura Codruța Kovesi.

Subiectele de interes au fost legate de competența și structura DNA, infracțiunile de corupție și felul în care acestea sunt pedepsite de legea penală din România, numărul persoanelor care fac sau au făcut obiectul unor dosare penale de corupție, instrumentele investigative prevăzute de lege.

Vizita a fost organizată cu sprijinul Ambasadei Austriei la București.

Scopul acestei vizite, ce se desfășoară pe parcursul a patru zile, în București și Brașov, este de a-i familiariza pe tinerii magistrați din Austria cu legislația și jurisdicția română și de a crea cadrul pentru ca aceștia să întâlnească reprezentanți ai sistemului judiciar din România.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE