DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1166/A din 11.08.2016, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatei CARP GETA, șef Serviciu Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 5 București, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

În acest caz, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Carp Geta va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, la una din următoarele două entități: Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare (dezasamblare de calculatoare) sau Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 6 București, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Dispune confiscarea de la inculpată a sumei de 8.000 euro în echivalent lei, sumă ce a făcut obiectul traficului de influență și nu a fost restituită.
Obligă pe inculpată la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 12 aprilie 2016, vezi comunicat 628/VIII/3 din 10 mai 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 mai 2016