increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 300 din 14.07.2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul MLADIN ADRIAN, primar al comunei Jilava, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani și 10 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și constituirea unui grup infracțional organizat.

Condamnă pe inculpatul SZASZ OVIDIU, finul primarului comunei Jilava, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și participație improprie la fals intelectual.

Condamnă pe inculpatul MUȘAT APOSTOL, primarul comunei Snagov, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, în timpul executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Condamnă pe inculpatul BOZDORO MARINICĂ, administrator de societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, în timpul executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Condamnă pe inculpatul SCĂEȚEANU ION, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și participație improprie la fals intelectual.

Condamnă pe inculpata SULIMAN VILDAN, administrator de societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Condamnă pe inculpatul ROMAN GHEORGHE, vicepreședintele Consiliului județean Ilfov, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Condamnă pe inculpata CURPENE ROXANA, notar public, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

Condamnă pe inculpata CUȚARU EUGENIA, notar public, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

Dispune ca inculpatul Mladin Adrian să restituie numitului P.F. suma de 50.000 euro, echivalent în lei la cursul BNR la data restituirii.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție la data de 13 februarie 2012, vezi comunicat 69/VIII/3 din 14 februarie 2012.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 februarie 2012