DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 710/13.06.2016, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul POPA DUMITRU ADRIAN, la data faptelor inspector antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța, la o pedeapsă de 7 ani și 2 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită(4 infracțiuni) și trafic de influență.

Condamnă pe inculpatul ZARUGHEVICI FLORIN, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Inculpatul Zarughevici Florin va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate ,nu poate presta această muncă , pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei oraș Năvodari sau Consiliului Local Năvodari.

Aplică măsura de siguranță a confiscării speciale de la inculpatul Popa Dumitru Adrian asupra sumei de 10.000 lei,reprezentând sumele primite cu titlu de mită de la martorii O. S. (5.000 lei) și Z. V. V. și C. G. (5.000 lei).

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 25 septembrie 2015, vezi comunicat nr. 1520/VIII/3 din  29 septembrie 2015.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 29 septembrie 2015