DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 24 iunie 2016
Nr. 888/VIII/3

COMUNICAT


În completarea comunicatelor nr. 878/VIII/3 și 882/VIII/3 din data de 23 iunie 2016, Biroul de informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 iunie 2016, a inculpatului

KRECH ION, la data faptei director al Direcției Tehnologia Informației din cadrul Ministerului Justiției și membru în comisia de licitație, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

De asemenea, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul FENECHIU RELU, la data faptelor deputat în Parlamentul României, cu privire la infracțiunile de trafic de influență, în formă continuată și spălare a banilor.

Inculpaților Krech Ion Și Fenechiu Relu li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 24 iunie 2016, inculpații KRECH ION și FENECHIU RELU urmează să fie prezentați Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În prezent, FENECHIU RELU, inculpat în prezenta cauză, se află în stare de detenție, în executarea unei pedepse privative de libertate ca urmare a încheierii judecății într-un alt dosar. (detalii la http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=4618).

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE