DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 242/02.06.2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpata CÎRSTOIU VERONICA, la data faptelor judecător la Curtea de Apel București - Secția I penală, la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită, trafic de influență, înșelăciune în formă continuată, instigare la infracțiunea de spălare a banilor și trei infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, din care una în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul CERGAN FLORIN, fiul judecătoarei Cîrstoiu Veronica, la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul BĂGIA LUCIAN, la data faptelor avocat în Baroul Sibiu, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a profesiei de avocat pentru săvârșirea infracțiunilor de: trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Condamnă pe inculpata CUCIANU MARILENA la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani pentru săvârșirea infracțiunilor de: înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată (3 fapte din care una în formă continuată).
Obligă pe inculpata Cîrstoiu Veronica la plata sumei de 490.000 de euro, sau echivalentul în lei la data plății, reprezentând obiectul infracțiunii de luare de mită.
Confiscă un imobil (apartament și loc de parcare) situat în București și menține măsura asiguratorie instituită asupra acestuia.
Obligă inculpata Cîrstoiu Veronica la plata sumei de 156.351 lei, din care în solidar cu inculpata Cucianu Marilena până la concurența sumei de 119.584 lei, despăgubiri civile către partea civilă Curtea de Apel București.
Dispune plata din cauțiunea de 50.000 de lei a cheltuielilor judiciare în sumă de 15.000 de lei la care a fost obligat inculpatul Băgia Lucian de către prima instanță, urmând ca diferența de 35.000 de lei să fie restituită acestuia.
Înlătură dispoziția de restituire a cauțiunii inculpatului Cergan Florin și dispune ca suma de 15.000 de lei, reprezentând cauțiunea, să fie folosită la plata cheltuielilor judiciare în sumă de 20.000 de lei la care a fost obligat inculpatul de către prima instanță.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 15 noiembrie 2013, vezi comunicat nr. 1055/VIII/3 din 20 noiembrie 2013.




BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 20 noiembrie 2013