DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 640/01.06.2016, Curtea de Apel Galați a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul BOCĂNEANU EMANOIL - CĂTĂLIN, la data faptelor prefect al județului Galați, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de: abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și sustragere sau distrugere de înscrisuri.

Condamnă pe inculpatul BRAȘOVEANU AURAȘ la o pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator al unei societăți comerciale, al unei asociații sau fundații, pentru săvârșirea infracțiunii de: uz de fals și tentativă la înșelăciune.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Brașoveanu Auraș va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Liceului cu Program Sportiv Galați sau în cadrul Primăriei Municipiului Galați, pe o perioadă de 80 de zile.
Obligă pe inculpatul Bocăneanu Emanoil Cătălin la plata sumei de 970.000 de lei și a accesoriilor până la data achitării integrale a debitului, către partea civilă Primăria Municipiului Galați.
Obligă pe inculpatul apelant Bocăneanu Emanoil-Cătălin la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 24 noiembrie 2014, vezi comunicat nr. 1670/VIII/3 din 24 noiembrie 2014.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 24 noiembrie 2014