DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 09 iunie 2016
Nr. 786/VIII/3

COMUNICAT


În completarea comunicatului nr. 768/VIII/3 din 7 iunie 2016, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

În dosarul mediatizat prin comunicatul menționat, referitor la suspiciuni de fapte de corupție săvârșite de un prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Iași au extins cercetările și cu privire la suspiciuni privind săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și fals.

În cursul zilei de 9 iunie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații toate situate în cadrul unei instituții publice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției de Operațiuni Speciale și din partea Direcției Generale Anticorupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE