Prin decizia penală nr. 666 din 25.05.2016, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:

1.Condamnă pe inculpatul FRUNZĂVERDE SORIN, președinte al Consiliului Județean Caraș Severin și vicepreședinte al unui partid politic, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, a influenței ori a autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

2.Condamnă pe inculpatul GHIORGHIONI IONESIE, vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș Severin, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare, precum şi amenda de 27.000 lei şi interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire, de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, a influenței ori a autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, influențarea declarațiilor (3 infracțiuni), fals intelectual și uz de fals.

Dispune anularea înscrisului intitulat „Împuternicire”.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 30 iunie 2015, vezi comunicat 1210/VIII/3 din 03 iulie 2015.

comunicate de presă din 03 iulie 2015