DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 440/28.04.2016, Curtea de Apel Suceava a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul MITITIUC MIHAI la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile art. privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 01 aprilie 2013, vezi comunicat nr. 387/VIII/3 din 07 mai 2013.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 mai 2013