DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 444/A din 11.03.2016, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatei SC BRAND BENEFIC SRL, la pedeapsa principală de 200.000 lei amendă penală și pedeapsa complementară a dizolvării, pentru săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală, ambele în formă continuată.

În cazul acestei inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Dispune ca, la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești, o copie a dispozitivului acesteia să se comunice Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Obligă pe inculpată la plata către partea civilă, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Fondului pentru Mediu, a sumei de 2.203.892,74 lei, cu titlu de daune materiale, la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii - majorări, penalități, dobânzi - calculate de la data faptei până la data plății efective.

Obligă pe inculpată la plata către partea civilă, Ministerul Finanțelor Publice - Agenția Națională de Administrare Fiscală, a sumei de 11.754.094,6 lei, cu titlu de daune materiale, la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii - majorări, penalități, dobânzi - calculate de la data faptei până la data plății efective.

Obligă inculpata la plata cheltuielilor judiciare către stat, în cuantum de 6.000 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 27 mai 2015, vezi comunicat 1044/VIII/3 din data de 11 iunie 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 iunie 2015