DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 217 din 24.03.2016, Curtea de Apel Tîrgu Mureș a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpații IMRE MADARASZ ATTILA și IMRE MADARASZ IULIA, director, respectiv asociat și administrator în cadrul S.C. BRIDGE ROAD CONSTRUCT S.R.L Borzont, com. Joseni, jud. Harghita, la data faptelor, la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a alege, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

2. Condamnă pe inculpatul MANDACHE DANIEL CRISTIAN, la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 4 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În cazul celor trei inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Dispune disjungerea cauzei cu privire la inculpaţii Borboly Csaba, Palffy Domokos, Sofalvi Laszlo, Csiszer Botond-Benedek, Kelemen Csongor, Gabor Laszlo, Biro Ema, Sajo Tibor, Kosa Petru, Hargitay Ladislau Gavril şi latura civilă cu privire la toţi inculpaţii.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Imre Madarasz Attila și Imre Madarasz Julia, vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc.

Dispune desființarea înscrisurilor întocmite în fals.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș la data de 11 septembrie 2013, vezi comunicat 793/VIII/3 din 16 septembrie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 16 septembrie 2013