DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 235 din 09.02.2016, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului NAE RICĂ ZANFIRICĂ, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții elective publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

Dispune încetarea procesului penal privind pe A.F. „NAE RICĂ ZANFIRICĂ” (întreprindere individuală).
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, dacă starea de sănătate îi permite.

Obligă pe inculpatul Nae Rică Zanfirică la plata de despăgubiri către partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în cuantum de 206.342,26 lei, plus accesoriile fiscale corespunzătoare de la data efectuării primei plății până la plata integrală.
Dispune anularea înscrisurilor false, respectiv a celor 22 contracte de arendă falsificate, în baza cărora s-au obținut subvenții în mod ilegal.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 19 mai 2015, vezi comunicat 1044/VIII/3 din 11 iunie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 iunie 2015