DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

17 martie 2016
Nr. 314/VIII/3

COMUNICAT


În completarea comunicatului nr. 238/VIII/3 din 7 martie 2016, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

La data de 16 martie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au încuviințat cererea inculpatului ADAMESCU DAN GRIGORE de constituire a cauțiunii în limita sumei 40.000.000 lei, prin depunerea de garanții reale imobiliare și mobiliare asupra unui imobil compus din teren (14.065 mp) și două corpuri de clădire (5.197 mp și 4.931 mp), situate în municipiul București și asupra mai multor bunuri mobile constând în echipamente tehnologice tipografice, toate în valoare totală de 12.124.679 euro.
În conformitate cu dispozițiile art. 217 Cod de procedură penală, cauțiunea garantează participarea inculpatului la procesul penal și respectarea de către acesta a obligațiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracțiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii.
Inculpatului Adamescu Dan Grigore i-a fost adusa la cunoștință ordonanța privind admiterea cererii de consemnare a cauțiunii și dispunerea sechestrului asiguratoriu în conformitate cu dispozițiile Codului de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE