DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 149/A/01.02.2016, Curtea de Apel București - Secția II penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BERARU SORIN SHMUEL, acționar al mai multor societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de spălarea banilor.
Condamnă pe inculpații DULĂMESCU DUMITRU, vicepreședintele Consiliului de Administrație al SC CICO SA și VASILIU (BUJOR) ELENA, director general al Cooperativei de Credit “Banca Populară Furnica”, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de spălarea banilor.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată de părțile civile SC CI-CO SA și Autoritatea Pentru Valorificarea Activelor Statului împotriva inculpaților: Beraru Sorin Shmuel, Dulămescu Dumitru și Vasiliu (Bujor) Elena.
Obligă pe inculpații Beraru Sorin Shmuel, Dulămescu Dumitru și Vasiliu (Bujor) Elena la plata a câte 400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Față de inculpații Bănică Octavian, Giurgiu Alin Emil, Mîndrescu Corneliu, Rădulescu Nelu, Mihăescu Horia Teodor și Nica Cornel, instanța de judecată a dispus încetarea procesului penal.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 14 noiembrie 2011, vezi comunicat nr. 743/VIII/3 din 21 noiembrie 2011.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 21 noiembrie 2011