DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 18 ianuarie 2016
Nr. 36/VIII/3

COMUNICAT

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi este câștigătorul premiului EUROPEANUL ANULUI 2016, oferit de Reader's Digest. Distincția recunoaște „lupta curajoasă și susținută a Laurei Codruța Kövesi, șefa Direcției Naționale Anticorupție din România (DNA), împotriva corupției la nivel înalt”.
În fiecare an, editorii Reader's Digest din Europa nominalizează mai mulți europeni care au avut o influență majoră asupra unei probleme contemporane presante și care au făcut, prin rezultatele lor, ca lumea să fie un loc mai bun pentru semenii lor. Este a doua oară când un român câștigă acest premiu; în anul 2010, l-a primit Iana Matei, președintele fundației Reaching Out România, pentru ajutorul acordat victimelor traficului de persoane. Laura Codruta Kövesi reprezintă un alt exemplu remarcabil al valorilor pe care Reader's Digest le promovează.
Numărul de februarie al tuturor edițiilor europene ale revistei Reader's Digest include un profil detaliat al Laurei Codruta Kövesi, semnat de Andrew Higgins, jurnalist la The New York Times.
De la lansarea acestui premiu unic, în urmă cu 21 de ani, revista a omagiat oameni care, fără a fi celebrități, s-au dedicat unor campanii umanitare privind probleme ca violul, tortura, traficul de persoane, HIV/SIDA și drepturile femeilor, dar și personalități care au reușit să aibă o influență pozitivă asupra societății din care fac parte.
Reader's Digest este o revistă de interes general, publicată în 31 de ediții în 15 limbi. Pe segmentul ei din Europa are cea mai mare audiență (numărul de persoane care citesc revista) respectiv aproximativ 5 milioane.