DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 433 din 25.11.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul FIERARU EUGEN, executor judecătoresc în cadrul Biroul Executorului Judecătoresc „Fieraru Eugen”, din municipiul Pitești, județul Argeș, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât pe timpul cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și tentativă la înșelăciune.

Condamnă pe inculpatul ANDREIAȘ LIVIU, avocat în cadrul Baroului Teleorman, la data faptelor, la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea, atât pe timpul cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și tentativă la înșelăciune (2 infracțiuni).

Condamnă pe inculpații BĂLAN SERGIU-FLORIN, director executiv la S.C. UZINELE SODICE GOVORA S.A. și COCAINĂ MIHAI-ANDREI, avocat în cadrul Baroului Argeș, la data faptelor, la câte o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât pe timpul cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și tentativă la înșelăciune.

Condamnă pe inculpatul VĂITIȘ COSTEL, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la înșelăciune.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Văitiș Costel va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, al cărei conținut, precum și instituția la care va fi prestată munca, vor fi stabilite de Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Obligă, în solidar, pe inculpații Ardeiaș Liviu, Cocaină Mihai Andrei, Bălan Sergiu Florin și Fieraru Eugen, la plata către partea civilă, S.C. Uzinele Sodice Govora S.A., a sumei de 2.036.797,09 lei, cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă inculpații Fieraru Eugen și Ardeiaș Liviu la plata sumei de câte 330 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 04 martie 2013, vezi comunicat 323/VIII/3 din 11 aprilie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 aprilie 2013