DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 897/16.12.2015, Curtea de Apel Brașov a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul TĂMÎRJAN CLAUDIU, comisar șef de poliție, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Brașov, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 8 ani și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: trafic de influență (5 fapte), instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (16 fapte), folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
Condamnă pe inculpatul HELTIANU ION, DUICU AUREL și IORDĂCHESCU DORIN, la o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Condamnă pe inculpații PETCU TUDOR și POP ANGHEL CIPRIAN, agenți de poliție în cadrul IPJ Brașov, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 4 luni pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Condamnă pe inculpații BUSIOC ADRIAN, SIMA IOAN, NEGRITU LIVIU IONUȚ, ANDREI COSTEL, DRĂGHICI ADRIAN, ȘERBĂNEL IONUȚ ADRIAN și HUDIȚĂ NICOLAE agenți de poliție în cadrul IPJ Brașov, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 3 luni pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Față de inculpatul Anton George Victor instanța de judecată a dispus achitarea, iar față de inculpatul Budeanu Mihai a dispus încetarea procesului penal.
Obligă pe inculpați la plata către partea civilă, Consiliul Local al Municipiului Brașov prin Direcția Fiscală Brașov, a următoarelor despăgubiri civile: inculpatul Tămîrjan Claudiu suma de 1120 lei, inculpatul Tămîrjan Claudiu în solidar cu inculpatul Pop Anghel Ciprian suma de 800 lei, inculpatul Tămîrjan Claudiu în solidar cu inculpatul Petcu Tudor suma de 480 lei, inculpatul Tămîrjan Claudiu în solidar cu inculpatul Sima Ioan suma de 320 lei, inculpatul Tămîrjan Claudiu în solidar cu inculpatul Negritu Liviu Ionuț suma de 160 lei, inculpatul Tămîrjan Claudiu în solidar cu inculpatul Andrei Costel suma de 160 lei, inculpatul Tămîrjan Claudiu în solidar cu inculpatul Drăghici Adrian suma de 480 lei, inculpatul Tămîrjan Claudiu în solidar cu inculpatul Busioc Adrian suma de 320 lei, inculpatul Tămîrjan Claudiu în solidar cu inculpatul Șerbănel Ionuț Adrian suma de 480 lei, inculpatul Tămîrjan Claudiu în solidar cu inculpatul Hudiță Nicolae suma de 320 lei.
Dispune confiscarea în folosul statului a sumei de câte 500 lei de la inculpații Tămîrjan Claudiu și Petcu Tudor.
Dispune confiscarea contravalorii bunurilor primite de către inculpatul Tămîrjan Claudiu în schimbul influenței sale respectiv: 2.183 lei (contravaloare lemne pentru grătar, pentru centrală lemne și motorină primite de la martorul M. V.), 750 lei (contravaloare băuturi răcoritoare primite de la martorul D. C.), 800 lei (contravaloare 8 sticle whisky Jack Daniel de la inculpatul Iordăchescu Dorin), 40 lei(contravaloarea a 2 kg carne de la inculpatul Duicu Aurel).

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 1 august 2014, vezi comunicat nr. 1162/VIII/3 din 5 august 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 august 2014