DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
15 iunie 2007
Nr. 155 /VIII/3

COMUNICAT

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - structura centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpatului DIMA DORU, comisar la Garda Naţională de Mediu - Comisariatul General, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.
Din probele administrate de procurori a rezultat că, în perioada mai-noiembrie 2002, inculpatul a pretins şi primit, în mod repetat, sumele de 9.000 USD, 14.000 euro şi 130.000.000 ROL de la o persoană denunţătoare - administrator al unei asociaţii familiale prestatoare de lucrări de construcţii. În schimbul banilor inculpatul a dat de înţeles că, în virtutea presupusei sale influenţe pe lângă funcţionari din Ministerul Finanţelor Publice, ar putea să intervină în alocarea unor sume de bani de la bugetul de stat către primăria Săvineşti, judeţul Neamţ, din care denunţătorul să poată primi contravaloarea unor lucrări de reparaţii pe care le efectuase la instituţii publice din localitatea respectivă.
În cursul urmăririi penale, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra imobilului aparţinând inculpatului, situat în Bucureşti.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 06 aprilie 2011