DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1499 din 09.11.2015, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul ȘOVAR ALEXANDRU-ADRIAN, ofițer de poliție, șef al Poliției Orașului Pantelimon, jud. Ilfov, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani și 8 luni închisoare și interzicerea, atât pe timpul cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia de polițist, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită și sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

2. Condamnă pe inculpatul RAHIM-POUR-SERESHKEN MAHMOUD-REZA, cetățean iranian rezident în România, la o pedeapsă de un an și 9 luni închisoare și interzicerea, pe timpul executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită.

Obligă pe inculpatul Șovar Alexandru Adrian să plătească părții civile, P.Î.C.C.J. – D.N.A. suma de 480 de lei cu titlu de daune materiale, sumă la care se va adăuga dobânda legală aferentă, calculată până la momentul plății efective a daunelor materiale.

Dispune confiscarea de la inculpatul Rahim-Pour-Sereshken Mahmoud-Reza a sumei de 1.500. de lei.

Dispune confiscarea de la inculpatul Șovar Alexandru Adrian a sumei de 600 de euro, prin echivalent în lei, la cursul de referință al B.N.R. din ziua aducerii la îndeplinire a măsurii.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 03 iulie 2014, vezi comunicat 962/VIII/3 din 04 iulie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 iulie 2014