DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 1110/07.07.2015, definitivă prin neapelare la 04.08.2015, Tribunalul București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul POPA GIGEL, la o pedeapsă de 12 ani și 9 luni închisoare și interzicerea pe durata executării pedepsei a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii trafic de influență în formă continuată.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Pedeapsa de 12 ani și 9 luni închisoare pe care o va executa inculpatul este compusă din pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare aplicată în prezentul dosar la care se adaugă restul de 9 ani și 3 luni rămas neexecutat dintr-o pedeapsă anterioară (inculpatul a comis prezenta faptă de trafic de influență fiind încarcerat în penitenciar).

Confiscă de la inculpatul Popa Gigel suma de 4.473 lei primită de la numitul I.T.
Față de inculpații Niculae Costel și Dinu Ciprian Gabriel instanța de judecată a dispus disjungerea cauzei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 04 mai 2015, vezi comunicat nr. 1044/VIII/3 din 11 iunie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 iunie 2015