DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 83 din 29.06.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
1.Condamnă pe inculpatul GRIGORAȘ VICTOR, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, la data faptelor, la pedeapsa de 3 ani și 4 luni închisoare și interzicerea atât pe timpul, cât și pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și luare de mită, în formă continuată.

2.Condamnă pe inculpatul HARBA OMAR, administrator al unor societăți comerciale, la data faptei, la pedeapsa de un an și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Pe parcursul termenului de supraveghere, Harba Omar, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria orașului Voluntari.
În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Dispune confiscarea sumelor de 5.000 lei și 1.000 USD de la inculpatul Grigoraș Victor și îl obligă la plata acestor sume către stat.
Obligă pe inculpatul Grigoraș Victor să restituie persoanei denunțătoare suma de 600 lei, precum și contravaloarea unui miel, respectiv suma de 250 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 12 noiembrie 2014, vezi comunicat 1604/VIII/3 din 14 noiembrie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 noiembrie 2014