DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 448 din 19.06.2015, Curtea de Apel Oradea a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul DERBAN IONEL SORIN, inspector de trafic în cadrul Autorității Rutiere Române–Agenția Bihor (A.R.R. Bihor), la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Condamnă pe inculpatul SABĂU SEBASTIAN MARIAN, inspector de trafic în cadrul A.R.R. Bihor, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență(trei infracțiuni) și luare de mită.
Condamnă pe TELIBAȘA CIPRIAN VASILE, inspector de trafic în cadrul A.R.R. Bihor, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Condamnă pe inculpatul IEPURE VIOREL, inspector de trafic în cadrul A.R.R. Bihor, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și fals intelectual.
Condamnă pe inculpatul LUPU GHEORGHE MIRCEA MARIUS, referent de specialitate în cadrul A.R.R. Bihor, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea pe o durată de un an după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.
Condamnă pe inculpata ȚECU MARGARETA la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea pe o durată de un an după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a două infracțiuni complicitate la trafic de influență.

Față de inculpații Butiri Cristian Adrian și Ianc Adrian Sebastian, instanța de judecată a dispus achitarea.

Dispune confiscarea de la inculpatul Lupu Gheorghe Mircea Marius a sumei de 2000 lei.
Dispune restituirea de către inculpatul Sabău Sebastian Marian în favoarea martorului L. I. G a sumei de 250 lei.
Dispune restituirea de către inculpatul Sabău Sebastian Marian să restituie în favoarea martorului M. I. suma de 60 lei, în favoarea martorului D. C. a sumei de 100 lei și în favoarea martorului T. C. a sumei de 200 lei.
Obligă inculpatul Telibașa Ciprian Vasile să restituie în favoarea martorului M. M., suma de 100 lei.
Obligă inculpatul Iepure Viorel să restituie în favoarea martorului M. l. A., suma de 200 Iei.
Obligă inculpatul Derban Ionel Sorin la plata sumei de 130.600 lei, inculpatul Lupu Gheorghe Mircea Marius la plata sumei de 40.600 lei, inculpata Țecu Margareta la plata sumei de 20.600 lei, inculpatul Sabău Sebastian Marian la plata sumei de 90.600 lei, inculpatul Telibașa Ciprian Vasile la plata sumei de 70.600 lei, inculpatul Ianc Adrian Sebastian la plata sumei de 40.600 lei, inculpatul Iepure Viorel la plata sumei de 70.600 lei, inculpatul Butiri Cristian Adrian la plata sumei de 16.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare în favoarea statului.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 18 martie 2011, vezi comunicat nr. 165/VIII/3 din 23 martie 2011.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 23 martie 2011