DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 478 din 07.05.2015, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:
1.Condamnă pe inculpații ȘIONEI DORIN, asociat unic al S.C. REAL METROMAT ESTATE S.R.L. și CONDAC ANDREI, administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, la câte o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe timpul, cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita funcția de administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- evaziune fiscală,
- complicitate la evaziune fiscală,
- spălarea banilor și
- fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

2.Condamnă pe inculpatul MARCU MĂRCUȘ DAN NICOLAE, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita funcția de asociat/administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.

3.Condamnă pe inculpata S.C. REAL METROMAT ESTATE S.R.L. la pedeapsa de 150.000 lei amendă și la pedeapsa complementară constând în dizolvarea acesteia.

În cazul inculpaților Șionei Dorin și Condac Andrei, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Obligă inculpații la plata către A.N.A.F. – D.G.R.F.P. Timiș astfel:
- inculpatul Șionei Dorin, în solidar cu inculpata S.C. Real Metromat Estate S.R.L. pentru întreaga sumă, cu inculpatul Condac Andrei pentru suma de 13.511.324,09 lei din suma totală, cu inculpatul Marcu Mărcuș Dan Nicolae pentru suma de 199.608 lei din suma totală, la plata sumei de 15.823.750,90 lei, la care se adaugă penalități și majorări calculate conform Codului fiscal și dobânzi legale până la data plății efective a debitului.
- inculpatul Condac Andrei, în solidar cu inculpatul Șionei Dorin, până la concurența sumei de 5.936.197,17 lei, la plata sumei de 8.473.898,45 lei, la care se adaugă majorări și penalități calculate conform Codului fiscal și dobânzi legale până la data plății efective a debitului.
Dispune anularea facturilor și chitanțelor false.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 14 decembrie 2012, vezi comunicat 939/VIII/3 din 18 decembrie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 18 decembrie 2012