24 ianuarie 2007

Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Anticorupţie Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:
- MAIOR LAZĂR DORIN, fost deputat, actual preşedinte al Consiliului Naţional al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Revoluţionare din Decembrie 1989 (UNORD 89) şi al Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor din Decembrie 1989 şi
- TITION OVIDIU, ambii pentru săvârşirea a trei infracţiuni de şantaj.
Prin acelaşi act s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei APROFIREI FLORINA, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de complicitate la şantaj.
Din probele administrate în cauză rezultă că, în perioada noiembrie – decembrie 2006, inculpaţii Maior Lazăr Dorin şi Tition Ovidiu, ajutaţi de inculpata Aprofirei Florina au exercitat acte de constrângere constând în violenţe sau ameninţări cu darea în vileag a unor fapte comise în legătură cu acordarea nelegală a unor credite de către Romexterra Bank–Sucursala Braşov, asupra părţilor vătămate în scopul dobândirii, în mod injust, a sumei de 2.000.000 RON.
Inculpaţii au fost reţinuţi în data de 28.12.2006, iar Judecătoria Braşov a dispus luarea măsurii arestării preventive a celor doi pe o durată de 29 de zile, începând cu 28.12.2006.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Braşov.

comunicate-hotărâri de condamnare din 11 noiembrie 2013