DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 106 din 20.01.2015, Tribunalul București – Secția I Penală admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție cu inculpatul PETRE ALEXANDRU și îl condamnă la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a sentinței, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 zile, în cadrul Primăriei Prejmer, jud. Brașov, Serviciul Public Local Administrarea Domeniului Public și Privat sau Primăriei Prejmer, jud. Brașov, Serviciul Public Local Asistență Socială și Autoritate Tutelară.
Instanța a menținut și sechestrul asigurător instituit asupra imobilului inculpatului situat în municipiul Brașov.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data 05 decembrie 2014, vezi comunicat 6/VIII/3, din 06 ianuarie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 ianuarie 2015