DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 30 ianuarie 2015
Nr. 170/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în lipsă, a inculpaților: ANDREJEVIC ALEKSANDAR și AKSENTIJEVIC DIMITRIJE, cetățeni sârbi, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunilor februarie – martie 2012, inculpații Andrejevic Aleksandar și Aksentijevic Dimitrije, prin intermediul lui Chișărău Iacob și Rus Adrian Dan, au oferit judecătorului Șerban Nicolae Cătălin, la acel moment vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, suma de 60.000 euro, pentru a cumpăra influența pe care acesta din urmă lăsase să se creadă că o are asupra unor magistrați ce aveau spre soluționare două dosare, ambele aflate în faza recursului pe rolul Curții de Apel Timișoara, respectiv pentru a-i determina să respingă căile de atac formulate.
La data de 14 martie 2012, cei doi inculpați, prin intermediul lui Mihăilă Ioan Marian, Chișărău Iacob și Șerban Mihaela Ramona, i-au dat magistratului suma de 50.000 euro, bani ce au fost găsiți la aceeași dată în cabinetul notarial al acesteia din urmă, cu ocazia efectuării unei percheziții domiciliare.

Facem precizarea că Șerban Nicolae Cătălin, Șerban Mihaela Ramona, Rus Adrian, Mihăilă Ioan Marian și Chișărău Iacob au fost trimiși în judecată de către procurorii anticorupție la data de 06 aprilie 2012, (comunicat nr. 233/VIII/3 din 06 aprilie 2012), toți fiind condamnați definitiv la pedepse cuprinse între 2 ani închisoare cu suspendare și 5 ani închisoare cu executare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 12 aprilie 2018