DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 3113 din 09.12.2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații BUSUIOC VICTOR și ONEL FLORICA director general respectiv director economic ai Regiei Autonome Municipale Buzău, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunilor concurente de: abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi luare de mită, ambele în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul SANDU DUMITRU, administrator în cadrul Compartimentului Administrativ al Regiei Autonome Municipale Buzău, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 6 luni și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată.
Condamnă pe inculpatul NEGOIŢĂ MARIUS, administrator al S.C. Osiris Design S.R.L, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată.
Față de inculpata Cucu Luminița, instanța de judecată a dispus încetarea procesului penal.
Obligă inculpaţii Busuioc Victor, Onel Florica, Sandu Dumitru şi Negoiţă Marius, în solidar şi cu partea responsabilă civilmente, S.C. Osiris Design SRL, la plata sumei de 1.538.354,81 lei, reprezentând despăgubiri către partea civilă Regia Autonomă Municipală Buzău.
Dispune confiscarea sumei de 20.896,26 euro, în echivalent în lei la data executării măsurii, de la inculpatul Busuioc Victor şi a sumei de 5.918,12 euro, în echivalent în lei la data executării măsurii, de la inculpata Onel Florica.
Obliga inculpaţii la cate 5000 lei (Negoita Marius in solidar cu partea responsabila civilmente) cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 14 octombrie 2008, vezi comunicat 257/VIII/3, din 15 octombrie 2008.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 octombrie 2008