DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 962 din 13.11.2014, Curtea de Apel Timișoara, a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ANCULIA ROMICĂ PAVEL, director al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (A.P.I.A.) Caraș – Severin, la data faptei, la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul JURJ TUDOR IOAN, administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: cumpărare de influență și instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
În cazul ambilor inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile art. privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Confiscă de la inculpații Anculia Romică Pavel și Jurj Tudor Ioan câte 20.698 lei, fiecare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 09 decembrie 2013, vezi comunicat nr 1/VIII/3 din 7 ianuarie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 ianuarie 2014