DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 1185/18.12.2014, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul CORNOIU ILIE, profesor universitar în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj și consilier județean în cadrul Consiliului Județean Cluj, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: luare de mită, fals material în înscrisuri oficiale și sustragere sau distrugere de înscrisuri, toate în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul CESĂREAN VIOREL GRIGORE, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
Condamnă pe inculpata MOLDOVAN MARINELA, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: cumpărare de influență și fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.
Condamnă pe inculpații MOGA CORINA, MOLDOVAN ELENA și DESMIREAN MIRCEA la o pedeapsă 8 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.
Condamnă pe inculpații RUS TUDOR DUMITRU, COSTIN ALEXANDRU și RADU SERGIU MIHAI, la o pedeapsă 6 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul MARIȘ OVIDIU GHEORGHE, la o pedeapsă 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: cumpărare de influență și fals material în înscrisuri oficiale.
Condamnă pe inculpații TOTH MARTON CSABA, COLȚA POMPEI și NECHIFOR SAVETA la o pedeapsă de 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 2 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: cumpărare de influență și fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.
Condamnă pe inculpata FĂRCAȘ IOANA PAULA, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: cumpărare de influență și fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.
Condamnă pe inculpații MARIȘ VASILE și MARTON IZABELA ANDREEA, la o pedeapsă 5 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 5 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.
Obligă inculpații la plata in favoarea statului a cate 600 lei, fiecare, cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 09 septembrie 2010, vezi comunicat nr. 355/VIII/3 din 14 septembrie 2010.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.