DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 11 decembrie 2014
Nr. 1794/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului ȚURĂI ARMANDO IULIAN, comisar șef de poliție în cadrul IPJ Timiș – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.
În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii august 2014,inculpatul Țurăi Armando Iulian i-a pretins, în mod expres, suma de 4.000 euro unui martor denunțător, pentru a se dispune o soluție favorabilă într-un dosar penal, în care, față de acesta din urmă, erau efectuate cercetări pentru infracțiuni economice.
În baza unei înțelegeri, la data de 14 noiembrie 2014, martorul denunțător a remis inculpatului Țurăi Armando Iulian suma de 4 000 euro, sumă care a fost găsită în portbagajul autoturismului ofițerului de poliție, cu prilejul constatării infracțiunii flagrante.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 04 mai 2015